CKDSens, un nou dispositiu per millorar el seguiment de pacients amb malalties renals cròniques
eit, health, spain, awards
18530
post-template-default,single,single-post,postid-18530,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18639
CKDSens, un nuevo dispositivo para mejorar el seguimiento de pacientes con enfermedades renales crónicas

CKDSens, un nou dispositiu per millorar el seguiment de pacients amb malalties renals cròniques

Solucions que aporta CKDSens: facilitat d’ús del seguiment de biomarcadors

Més de 90 milions de persones a la Unió Europea i al voltant de 37 milions als Estats Units pateixen de malaltia renal crónica. una malaltia amb una incidència molt elevada a la població que altera la funció dels ronyons i que pot tenir implicacions serioses per a la salut. Així doncs, la detecció i el control preventiu d’aquesta malaltia silenciosa és crucial, ja que cada any milions dels afectats moren de forma prematura.

La plataforma (CKDSens) permet monitoritzar biomarcadors rellevants amb una sola gota de sang i ofereix resultats en tan sols 5 minuts. S’ha dissenyat perquè sigui molt fàcil d’utilitzar tant des de la consulta mèdica com pels pacients.

Avantatges per al control de malalties renals cròniques: reducció del temps d’espera i personalització

CDKSens pretén facilitar als pacients la monitorització de la malaltia renal crònica reduint els temps d’espera a l’hospital en més d’un 20% i millorar-ne la qualitat de vida. A més, el control d’aquests biomarcadors rellevants pot permetre que els professionals sanitaris ajustin i personalitzin els tractaments prescrits.

Valorització tecnològica: el procés de col·laboració entre CreatSens Health i Eurecat

CreatSens Health es una spin-off de la Universitat Rovira i Virgili centrada en el desenvolupament de dispositius mèdics innovadors per a un millor control de la malaltia renal crònica a través de la mesura remota de paràmetres rellevants, de manera més senzilla i adaptada a l’ús domèstic.

La necessitat de mercat detectada per CreatSens Health dde millorar la detecció i el control preventiu d’aquesta malaltia i la suma de capacitats pròpies a les capacitats de R+D+i d’Eurecat han donat com a resultat la valorització de la tecnologia desenvolupada per mitjà d’un procés de transferència tecnològica entre el centre tecnològic i l’empresa per mitjà d’un acord de llicència d’Eurecat a CreatSens Health per a l’ús i l’explotació de la plataforma de salut i la fabricació de sensors.

Amb la vista posada a ampliar l’àmbit de col·laboració, CreatSens Health i Eurecat continuen amb el desenvolupament de noves proves diagnòstiques que beneficiin les persones i els professionals de la salut.

L’aportació tecnològica directa d’Eurecat

Eurecat ha aportat coneixement i tecnologia propis al desenvolupament dels sensors específics i la plataforma de gestió per a la salut. També està acompanyant CreatSens Health en el desenvolupament i industrialització del dispositiu.

Els equips de Digital Health, Impressió Funcional i Sistemes Integrats i Valorització participen de forma directa en el desenvolupament de CKDSens i en l’acord de transferència de tecnologia.

Aquesta col·laboració permet que el complex i tan necessari procés de transferència de tecnologia es converteixi en una realitat tangible. Sumant el talent i la complicitat dels equips de la unitat tecnològica Digital Health per al desenvolupament de la plataforma de salut, de la unitat tecnològica Printed Electronics per a la impressió de sensors i la seva escalabilitat industrial. I de l’Àrea de Valorització per al procés de transferència.

Menor risc d’arribar al mercat amb innovacions complexes, principal avantatge de la col·laboració entre empreses i centres tecnològics com Eurecat

El binomi centre tecnològic-empresa multiplica les probabilitats d’èxit de fer arribar al mercat innovacions tecnològiques complexes de manera més ràpida amb menys risc, unint lesforç investigador constant i l’impuls emprenedor necessari que resulta en una solució de mercat innovadora. Amb el suport del finançament públic s’està avançant en el desenvolupament d’un producte econòmic de fàcil ús per al pacient i que es pot introduir a la pràctica clínica.